29 Haziran 2020 Pazartesi

Saç Dökülmesine Kesin Çözüm

Saç Dökülmesine Kesin Çözüm


Saç dökülmesi pek çok kişinin dert yandığı bir konudur. Kadın erkek demeden birçok kişinin ortak problemi saçlarının fazla fazla dökülmesidir. Bu sorundan müzdarip olan kişilerin aklına gelen soru ise saçlarının neden döküldüğüdür. Ancak bu sorunun cevabı kişiden kişiye farklılık gösterir. Stres, uykusuzluk, genetik faktörler, deri hastalıkları, kansızlık, proteinsizlik ve saçların bakımsız olması ya da diğer hastalıklar Saç dökülmesine neden olur.

Örneğin kanser ve bunun gibi ağır hastalıklar Saç dökülmesine yol açar. Tabi Saç dökülmesi sorunu yaşıyorsunuz diye illa hastayım fikrine kapılmayın. Çünkü bazen hamilelik, hormonsal sebepler ve mevsim değişikliği de Saç dökülmesine yol açabiliyor. Ancak sürekli ve aşırı düzeyde bir saç dökülmeniz varsa mutlaka uzman bir hekime danışmanı gerekir.

 Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? 


 Vücutta birtakım değişmeler meydana geliyorsa mutlaka bir eksiği var demektir. Saç dökülmesi sorunu ile baş başa kaldığınızda yapraklı sebzeler ve bolca C vitamini ile beslenmeyi deneyin. Ispanak, roka, maydanoz, marul ve nane gibi yapraklı sebzeler vücuda vitamin ve protein sağlayacağı için dökülmeyi önler.

 Bununla birlikte portakal, mandalina, çilek ve greyfurt gibi meyveler de saç dökülmesini önler. Saç dökülmesini sadece yediğiniz besinler ile önleyemezsiniz. Stresten uzak durmak ve gerekirse yaşam stilini değiştirmek de saç dökülmesini önler. Saç ddökülmesini eczanelerde satılan vitamin iğneleri ile önleyebilirsiniz. Şampuanınıza bu iğneleri kattığınız zaman kökten uca protein sağlayacağı için dökülmeyi önler.

 Boya da Etki Ediyor 


 Eğer saçlarınızı bir kez bile boyadıysanız sonrasında zamanı geldiğinde saçlarınız dökülür. Dip boyanız akmaya başladığı zaman Saçlarınızı boyamalısınız. Eğer artık Saçlarınızı boyamayı düşünmüyorsunuz boyanın tamamen akmasını bekleyin ve bu çözümlere rağmen saçlarınız dökülüyorsa uzman bir hekimden destek almak gerekir.

Saç Dökülmesine Kesin Çözüm Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz İçin https://bursakuaforler.com  'u ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum :