1 Nisan 2020 Çarşamba

Çoçuklarda Göz Altı Morluğu Neden Olur


Çoçuklarda Göz Altı Morluğu Neden Olur

Çocuklarda görülen  göz altı morluğu nedenleri  yetişkinlerinkinden oldukça farklıdır.  Yretişkinlerde pek çok farklı nedenden dolayı görülen göz altı morlukları  çocuklarda görüldüğünde genel tanı alerjik bir reaksiyon olduğu yönündedir.

Özellikle solunum yolunda tıkanıklık yapan alerjik hastalıklar gözaltındaki damar dolaşımını bozukluk ortaya çıkardığında bu sebebe bağlı olarak göz altı morlukları oluşur.  Çoçuğunuzun bu belirtilerle yaşadığı alerjik bir bulgu varsa beraberinde başka bulgularda görülür. Gözaltında enine çizgiler görülebilinir. . Burun üzerinde enine bir çizgi oluşabilir. Sürekli burun tıkanıklığı buna bağlı öksürük boğaz temizleme hareketi gibi genelde alerjik hastalıkların eşlik eden bulguları da vardır.

Çocuklarda Göz Altı Morluğu Tedavisi


Göz altı morluklarının tedavisi için morluğun oluşumuna neden olan sebeplerin ortadan kaldırılması gerekir.  Eğer çocukta alerjik riniti sorunu var ise ağız yoluyla antihistaminik ilaçlarla tedavi edilir. Yine Doktorunuz burundaki sorunlar için muhteviyatı stroit içeren burun spreyi kullanmanız gerekecektir.  Eğer çocuğun kronik bir enfeksiyona bağlı bir rahatsızlığı var ise , aslında bu durumda burundan tuzlu sularda yapılan lavajlarda bu sorun ortadan kaldırılır.



0 yorum :