22 Nisan 2020 Çarşamba

Metal Diş Teli Nasıl Takılır


Metal Diş Teli Nasıl Takılır

Ağız ve diş sağlığı her birey için önemlidir. Bu nedenle ağız ve diş için gerekli sağlık bakımlarının yapılması gerekiyor. Dişlerimiz günlük yaşamımız içerisinde, birçok bakteri ile karşılaşabilir. Yemeklerden aldığımız besinler, diş arasında kaldığı zaman bunlar bakterilere dönüşür ve enfeksiyon meydana gelir.

 Enfeksiyon ise diş etlerinin kolay bir şekilde kanamasına neden olur. Dişler düzenli bir şekilde fırçalanır ise, diş yuvaları sağlamlaşır. Eğer diş minesi zarar görür ise, dişler çürümediği halde düşebilir. Doğuştan dişlerinde problem olmayan insanlar; diş bakımına gerekli özeni göstermedikleri sırada bu olumsuzluklar meydana gelebiliyor.

Diş Telinin Önemi


Dişleri doğuştan çarpık olan kişiler; cerrahi bir operasyon sonucunda bu sorunlarından kurtulabilirler. Dişlerimiz hem sosyal anlamda hem de biyolojik anlamda sağlığımızı etkiler. 

Diş görünümü düzgün olmayan bir insan; toplum arası ilişkilerinde kendisini rahatsız hissedebilirler. Yine aynı şekilde biyolojik açıdan ise; dişlerin çarpık olması sonucunda ağız içi yaraların oluşması olasıdır. Damak kısımlarında ve iç yanakta basınç oluşmaya başlar. Bu ve buna benzer durumlar, insan ruhunu yoran sonuçlardır. Diş teli, tam da bu aşamada kurtarıcı rolü üstlenir.


0 yorum :